Lentokenttätaksit Vantaa

Lentokenttätaksit Vantaa

Lentokenttä Vantaa

Helsingin keskustasta ja muista lähikaupungeista pääset lentoasemalle monen eri taksiyhtiön kyydillä.

Katso ajantasaiset lentotiedot ja turvatarkastuksen jonotusajat.

Lisätietoja takseista ja niiden ennakkotilaamisesta löydät taksiyhtiöiden nettisivuilta. Voit tilata taksin soittamalla taksiyhtiön numeroon, mahdollisesti heidän nettisivuiltaan tai pyytämällä hotellin vastaanottoa soittamaan taksiyhtiöön ja tilaamaan sinulle taksin. 

Taksi lentoasemalta Helsingin keskustaan

Taksiasema terminaali 2:n edustalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla on taksiasema terminaali 2:n edustalla. Taksiasema sijaitsee tuloaulan ulkopuolella ensimmäisessä kerroksessa. Taksiasema on tarkoitettu matkustajien noutamiseen lentoasemalta. Matkustajien jättö lentoasemalle tapahtuu 2. terminaalin etuovien edessä saattorampilla. Ennakkoon tilatut taksit löytyvät taksiasemalta 2. terminaalin edustalta. Taksiasema terminaali 1:n edustalla Terminaali 1:n edustalta löytyy myös taksiasema, jossa voi jättää ja noutaa matkustajia.

Lentokentältä liikennöivät taksiyhtiöt

Yhtiökohtaiset hintatiedot ovat nähtävillä terminaalien edustalla, taksitolpilla olevissa valotauluissa. 

Helsinki-Vantaan lentokentän sopimuskumppaneina toimivat seuraavat taksiyhtiöt:
Jono 1

Fixu Taxi (Cabonline)

Jono 2

Menevä

Jono 3

Taksi Helsinki

Jono 4

Muut taksit

Myös muut taksitoimijat voivat tarjota palveluitaan Helsinki-Vantaan matkustajille. Muiden, kuin yllä mainittujen yhtiöiden kanssa asiakas sopii itse hinnat.
Lentokentälle voit tilata taksin myös ennakkoon. Ennakkoon tilatut taksit löytyvät taksialueiden perältä terminaalien 1 edestä ja 2 pohjakerroksesta.
Kiinteähintainen ryhmätaksi on edullinen tapa jatkaa matkaa lentokentältä. Palvelun voit tilata ennakkoon oheisten linkkien kautta.

Airport Taxi Yellow Line (T1)

Airport Taxi Yellow Line (T2)

Alueen kartta

T2 kartta

Lentokentältä liikennöivät lentoyhtiöt:

T1:

Lufthansa
Norwegian
SAS
Jet Time
Smartwings
Sunclass
EasyJet
Vueling
NyxAir
DAT
Amapola
Karhu.aero
Transaviabaltika
Diamondsky

T2:

Air France
KLM
Turkish Airways
Qatar Airways
Aeroflot
Airbaltic
Ryanair
Aegean Airlines
Japan Airlines
Juneyao
Flydubai
Pegasus Airlines
Sunexpress
ETF Airways
Freebird
Blue Air

Lähde: Finavia

Miten taksi valitaan lentokentältä

Suomessa astui voimaan uusi liikennepalvelulaki 1. heinäkuuta 2018. Kuluttajien kannalta tämä tarkoitti useita muutoksia, ja ne näkyvät myös lentoasemalla.

Uusi laki vapautti taksialan sääntelystä. Yksi näkyvimmistä muutoksista on hinnoittelun vapaus. Sen seurauksena taksamittari ei enää ole pakollinen, ja matkan hinta voi muuttua päivittäin tai jopa tunneittain. Toinen selkeä muutos on ajoneuvon malli. Uuden lain astuttua voimaan taksi voi olla mopoauto, kuorma-auto tai kolmipyöräinen ajoneuvo. Kolmas iso muutos on se, että taksien kuntarajat eivät enää ole voimassa. Esimerkiksi ennen uuden lain voimaan astumista lentoasemalta saivat periaatteessa ottaa kyytejä vain vantaalaiset taksit. Kilpailun vapauduttua lentoasemalle voivat ajaa odottamaan asiakkaita kaikki halukkaat taksit ja silloin kun haluavat. Nämä olivat ne kolme painavaa syytä, minkä vuoksi Finavia päätti kilpailuttaa lentoaseman taksitoiminnan. Tällä varmistettiin muun muassa, että
  1. matkustaja voi valita taksin, joka ilmoittaa hintansa julkisesti taksitolpan valotaulussa ja jolle on kilpailutuksessa määritelty enimmäishinta.
  2. taksiasemalla on aina saatavana takseja, myös yöllä ja ruuhka-aikaan.
  3. esimerkiksi ajoneuvot ovat vähäpäästöisiä ja kuljettajat kielitaitoisia.
  4. taksit ajavat lentoasemalle ohjatusti, eikä liikennekaaosta pääse syntymään.

Näin uudet taksijärjestelyt toimivat Helsinki-Vantaalla

Taksiasemat sijaitsevat terminaalin edustalla. Sijaintia on kuitenkin jouduttu siirtämään terminaalin uloskäynnin edestä entiselle pikaparkkialueelle, jotta kaikki lentoasemalle pyrkivät taksit mahtuisivat odottamaan asiakkaita terminaalin edustalla. Taksiasemalla on entisen yhden taksijonon sijaan neljä taksikaistaa.
  • Terminaalin ulko-ovelta katsottuna kolme ensimmäistä on varattu kilpailutuksen voittaneille taksiyrityksille (Lähitaksi, Vantaan Taksi ja Taksi Helsinki).
  • Neljäs kaista on tarkoitettu muille taksitoimijoille.
  • Viides alue on tarkoitettu ennakkoon tilatuille takseille.
Taksiaseman rakenteelliset järjestelyt ovat vielä kesken. Tarkoituksena on, että opastusta parannetaan ja sääsuojia lisätään lähiaikoina. Nekin ovat kuitenkin väliaikaisia, sillä liikennejärjestelyihin on tulossa lisää muutoksia viimeistään vuoden loppuun mennessä. Silloin käynnistyy Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden sisäänkäynnin ja uusien tulo- ja lähtöaulojen rakentaminen.

Lähde: Finavia

Taksiauto
Jaa linkki
Lentokenttätaksit Vantaa: