Mainos alkaa

Mainos loppuu

Kela-taksi Sonkajärvi

Löydä alueesi kela-taksin tilausnumero sekä muut yhteystiedot yhdeltä sivulta. 1.1.2022 alkaen jokaisessa maakunnassa on kaksi palveluntuottajaa, joilta voit tilata Kelan korvaaman kela-taksimatkan. Jatkossa voit valita, kummalta palveluntuottajalta tilaat Kela-taksin.

Kela-taksi välityskeskukset Sonkajärvi

Taksi Helsinki Oy

Kotisivut

Puhe- ja kuulovammaisten tekstiviestitilaus lue lisää

Joensuun Taksi Oy

Kotisivut

Puhe- ja kuulovammaisten tekstiviestitilaus lue lisää

Soitto alueelliseen tilausnumeroon on maksuton.

Mainos alkaa

Mainos loppuu

Kela-taksi Sonkajärvi tilausohjeet

Tilausvälityskeskus vastaa siitä, että kaikki maakunta-alueen asiakkaat saavat kela-taksin tilauksensa mukaisesti. Jos tilausvälityskeskus ei pysty järjestämään ennalta sovittua kela-taksimatkaa, jolloin joudut turvautumaan muuhun matkustustapaan, ota yhteyttä tilausvälityskeskukseen. Tilausvälityskeskus korvaa sinulle muulla tavoin tehdystä matkasta aiheutuneet tarpeelliset kustannukset täysimääräisesti.

Vakiotaksiasiakkuus 1.1.2022 alkaen

Vakiotaksiasiakkuus perustuu jatkossakin yksilölliseen harkintaan. Se voidaan myöntää vain, jos matka estyisi muun kuin tutun kuljettajan kanssa. Lue lisää vakiotaksiasiakkuudesta . Jos Kela on aiemmin myöntänyt sinulle vakiotaksiasiakkuuden, oikeutesi säilyy ennallaan. Varmista kuitenkin aiemmin käyttämältäsi kuljettajalta, jatkaako hän vakiotaksinasi vuonna 2022. Jos vakiotaksisi ei jatka vuonna 2022, ole yhteydessä jompaankumpaan palveluntuottajaan alueellasi. Uutta vakiotaksia suositellaan tiedusteltavan aikaisintaan 1.1.2022. Palveluntuottajat tulevat ohjeistamaan tarkemmin verkkosivuillaan, miten voit tiedustella vakiotaksia. Tiedot vakiotaksiasiakkuudesta siirtyvät 1.1.2022 sähköisen kyselypalvelun (TAKSO) kautta Kelasta palveluntuottajalle. Todistus oikeudesta kela-taksin käyttöön pitää toimittaa Kelaan, jotta tieto voidaan välittää palveluntuottajalle ja voit jatkossakin käyttää vakiotaksia.

Alueelliset tilausnumerot

Kun tilaat kela-taksin, sinulta kysytään seuraavia matkan järjestämiseen liittyviä tietoja:
 • peruste kela-taksin käytölle (terveydentila tai puutteelliset liikenneolosuhteet)
 • nimi ja henkilötunnus
 • osoite, josta auto noutaa sinut
 • matkan määränpää (esim. sairaala)
 • kellonaika, jolloin sinun tulee olla perillä hoitoyksikössä
 • mahdolliset apuvälineet ja apteekissa käynti
 • mahdollinen saattaja
 • puhelinnumero, josta sinut tavoittaa matkaan liittyvissä asioissa.
Soitto alueelliseen tilausnumeroon on maksuton. Lisää ohjeita kelan sivuilta -> Näin tilaat kela-taksin .

Lähde: Kela


Näin tilaat kela-taksin, jos sinulla on kuulo- tai puhevamma

Jos sinulla on kuulo- tai puhevamma, voit tilata Kelan korvaaman kela-taksimatkan tekstiviestillä. Voit tilata matkasi tekstiviestillä sen jälkeen kun olet ilmoittanut asiakastietosi oman alueesi tilausvälityskeskukseen. Tilausvälityskeskusten numerot muuttuvat. Uusista numeroista voi tilata matkat, jotka tehdään 1.1.2022 tai sen jälkeen. Uudet numerot ovat käytössä 20.12.2021 alkaen. Jos matka tehdään viimeistään 31.12.2021, kela-taksi tilataan nykyisistä tilausvälityskeskusten numeroista.

Matkat, jotka tehdään 1.1.2022 tai sen jälkeen

Jos matka tehdään 1.1.2022 tai sen jälkeen, matka tilataan uusista tilausvälityskeskuksista. Asiakastiedot pitää ilmoittaa uuteen tilausvälityskeskukseen, vaikka olisit käyttänyt tekstiviestipalvelua aiemmin. Katso uusien tilausvälityskeskusten numerot. Numerot ovat käytössä 20.12.2021 alkaen. Ilmoita puhelimitse tilausvälityskeskukseen seuraavat tiedot
 1. nimesi
 2. henkilötunnuksesi
 3. puhelinnumerosi
 4. kotiosoitteesi.
Tämän jälkeen voit tilata matkan tekstiviestipalvelusta. Ilmoita tilausviestissä
 1. nimesi
 2. hakuosoite
 3. matkan määränpää (esim. sairaala)
 4. kellonaika, jolloin sinun tulee olla hoitoyksikössä
 5. mahdolliset apuvälineet.

Lähde: Kela

Taksihaku.fi toimii ainoastaan yhteystietojen välittäjänä, eikä vastaa varsinaisista taksinvälitys- tai kuljetuspalveluista. Vanhentuneista tai muuttuneista tiedoista pyydämme ilmoittamaan asiakaspalveluumme tästä.
Piirretty kuva vanhasta kuplavolkkari taksista

Jaa linkki:

Kela-taksi Sonkajärvi | Taksihaku.fi

Mainos alkaa

Mainos loppuu

Evästekäytäntö

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston toiminnan parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt käyttöehdot.